Woekerpolis deze week volop in beeld bij Radar en Zembla

feb 02, 2015
WebMaster

De woekerpolis staat deze week volop in de picture. Zowel Tros Radar (maandagavond) als Zembla (woensdagavond) besteden aandacht aan de woekerpolisaffaire. Radar richt zich op de uitspraak van het Europese Hof, Zembla heeft het over de ‘voortwoekerpolis’.

Zembla zoomt in op meneer Tuncer uit Breda. Hij sloot tien jaar geleden een woekerpolis af om zijn hypotheek af te lossen. Zijn verzekeraar stuurt hem nu naar de tussenpersoon en die wil Tuncer alleen maar helpen tegen de betaling in, tegen de afspraken met en opdrachten van de politiek in. De gedupeerden moesten kosteloos geholpen. Zembla vraagt zich af: “Hoe kan het dat verzekeraars deze regels onbestraft aan hun laars lappen en hun klanten van het kastje naar de muur sturen.”

Radar
Bij Radar is er aandacht voor de naderende uitspraak van het Europees Hof in een zaak die een klant tegen Nationale-Nederlanden aanspande. De uitspraak komt waarschijnlijk in mei 2015 en tot die tijd heeft bijvoorbeeld het KiFiD alle uitspraken in woekerpoliszaken aangehouden. Radar legt uit wat voor consequenties de zaak bij het Europees Hof heeft voor de woekerpolisaffaire in het algemeen. Radar is maandagavond om 20:30 uur op NPO 1, Zembla wordt woensdagavond om 20:25 uur op NPO 2 uitgezonden.