Restitutie- en budgetpolis worden steeds populairder

feb 02, 2015
WebMaster

De markt voor zorgverzekeringen raakt steeds verdeelder. Steeds meer mensen kiezen voor een restitutiepolis, de iets duurdere variant met meer keuze. Maar ook de budgetpolissen maken steeds meer een opmars, blijkt uit een rondgang van Trouw bij de grote verzekeraars.

Bij Zilveren Kruis kiest intussen bijna een op de vijf verzekerden voor de restitutiepolis, een stijging van een paar procent. Ook CZ noteert een lichte groei. Bij VGZ blijft het aandeel van de restitutiepolis op peil en Menzis noteerde niet of nauwelijks groei bij deze variant, het aandeel blijft op 10%. Het zijn vooral mensen die van verzekeraar overstappen die voor een restitutiepolis kiezen. Bij vergelijker Pricewise deed bijna een op de drie overstappers dit.

Uit de cijfers van de verzekeraars blijkt ook dat de markt steeds meer verdeeld raakt. Want naast de opkomst van de restitutiepolis is ook de budgetpolis, goedkoper met meer beperkingen in zorgkeuze, in trek. Bij VGZ en Menzis verdubbelde het aantal klanten met zo’n goedkope verzekering. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid laat op dit moment onderzoeken of er niet te veel zorgpolissen zijn, wat ten kosten zou gaan van de overzichtelijkheid voor de burgers.